Juliushelg - og start på jubileumsåret

 Lørdag 27.04.2019

2021-

Juliushelg - og start på jubileumsåret

 Kristiansand Dyrepark - Kristiansand

I 2019 fyller sjimpansen Julius 40 år. Dette skal selvsagt markeres, og denne helgen sparker vi i gang 40-årsjubileet. Julius fyller 40 år 26. desember 2019.

Norges mest berømte sjimpanse

Julius har hatt et langt og innholdsrikt liv. Noen dager etter fødselen 2. juledag 1979 ble han forlatt av moren Sanne. Derfor måtte Julius vokse opp hos mennesker, først og fremst hos Dyreparkens lege Billy Glad og Dyreparkens direktør Edvard Moseid.

Da Julius bodde sammen med mennesker fikk han leke med menneskebarn og lærte seg å gjøre mennesketing. Han lærte seg å spise med skje, han ble veldig glad i sjokolademelk, han lærte å male og noe av det aller morsomste han visste var å kjøre bil. 

I løpet av de tre - fire første årene ble Julius en stor TV-stjerne. Det ble laget film om ham, han fikk sin egen sang og det er blitt skrevet flere bøker om ham, den siste kom ut i 2016.

Målet var å få Julius tilbake til sjimpanseflokken, men i mange år var Julius isolert fra flokken i Juliusgrotta, der han etter tur var samboer med Josefine, Miff og Bini. Med Bini fikk han sønnen Julius Junior, i 2003. Senere ble han også far til Yr, i 2011.

I desember 2005 ble Julius endelig gjenforent med de andre sjimpansene, og i dag er han lederen i flokken.
Juliushelg - og start på jubileumsåret
TID
2021- Event start
Mer info

STED
Kristiansand Dyrepark
ADRESSE
Kardemomme By
BY
Kristiansand
INNGANG
Betaling
Media
LEGG TIL EVENT